Dolcetto d’Alba

13.5075.00 incl. btw

Deze Dolcetto d’alba is afkomstig van Rodello, waar de druiven sinds 2001 volgens de Europese richtlijnen biologisch worden geteeld. Als voortzetting van  productiefilosofie werd in 2015 de eerste wijn zonder toegevoegde sulfieten uitgebracht.

 

De vermelding “zonder toegevoegde sulfieten” betekent dat aan deze wijn tijdens de verwerkingsfasen geen sulfieten in de vorm van zwaveldioxide, bètasulfieten en metabisulfieten zijn toegevoegd en dat deze ook niet is toegevoegd bij het bottelen.
Sulfieten, die in verschillende vormen in verschillende voedingsmiddelen voorkomen, zijn conserveermiddelen en soms, zoals in het geval van wijn, worden ze op natuurlijke wijze gegenereerd, zodat er een minimale hoeveelheid in het product aanwezig is.

 

Om deze reden is de formulering “zonder toegevoegde sulfieten”, zoals die aanwezig zijn maar onder de drempelwaarde van 10 mg/lt, een bijna onbeduidende hoeveelheid. Omdat sulfieten nodig zijn voor de conservering van het product, om de wijn in de loop van de tijd stabiel te maken en oxidatie te voorkomen zonder dit additief te gebruiken, gebruiken we natuurlijke tannines zoals tannines gewonnen uit druivenpitten en druivenschillen.

 

Tannines zijn uitstekende natuurlijke conserveringsmiddelen. Met een zeer gezonde en rijpe biologische druif wordt de basis gelegd voor sulfietvrije wijnbereiding”

TECHNOLOGISCHE ACHTERGROND
De vinificatie omvat een gemiddelde maceratie van 7-10 dagen, met meerdere dagelijkse overpompen en twee derestages. Na ongeveer 8 maanden te hebben gerust, in roestvrijstalen tanks te hebben gestaan en vervolgens te zijn gebotteld.

 

KARAKTER VAN DE WIJN
Het is een zeer intense en diepe robijnrode wijn met violette reflecties die typisch zijn voor Dolcetto. Zeer wijnachtige neus met sensaties van rijp fruit zoals zwarte kers en braam.
Breed en gestructureerd in de mond, met een goede dichte textuur, met omhullende zachtheid en lichte tannines.

 

Inhoud: 0,75 lt p. fles 

Clear
Aanvullende informatie
Hoeveelheid

Doos, Fles