Limoncello di Sicilia

14.95 incl. btw

Sicilië is een mooi eiland dat het hele jaar door verse citroenen biedt.
In feite zijn er vier citroenproducties, waaronder “verdello” en “primofiore”. De citroenen komen allemaal uit biologisch teeltgebied rond de Etna en zijn vrij klein. Hun schil is rijk aan geur die we vangen in de Limoncello om er een likeur van zeldzame smaak van te maken, gewaardeerd in Italië en in het buitenland.
De productiemethode is ambachtelijk: de citroenen worden direct na het oogsten met de hand geselecteerd en geschild om een ​​zeer dunne schil te verkrijgen, zonder het witte gedeelte dat de likeur bitter zou maken. De schillen worden onmiddellijk in pure alcohol gedoopt en blijven daar een paar dagen. Vervolgens wordt de infusie gemengd met een oplossing van water en suiker.
De likeur heeft een geelgroene kleur, is dicht en zacht van smaak. Het wordt goed gekoeld geserveerd in kleine glazen. Eventueel kun je de glazen even in de vriezer leggen, zodat ze beetje bevroren zijn en dan de Limoncello erin serveren.
Zijn spijsverteringseigenschappen maken het een uitstekende eindmaaltijd, maar is ook uitstekend in de bereiding van fruitsalades.

Inhoud: 0,50 lt
Alcohol: 32 %

Beschikbaar via nabestelling