Passata di pomodoro

Heb je altijd zelf “passata di pomodoro”willen maken? Hierbij het recept!!!

Ingrediënten:
– Tomaten 2 kg
– Basilicum blaadjes

In Italië voor de “passata” worden voornamelijk de “San Marzano” tomaten gebruikt. Maar vleestomaten, Roma tomaten voldoen ook prima.
Om te beginnen was je de tomaten 1 voor 1 en verwijder je dat groene stukje waar de tomaat aan de plant heeft vastgezeten.
Als je daar klaar mee bent snij je de tomaten door midden en verwijder je de zaadjes.
Doe de tomaten in een pan met deksel en laat deze op laag vuur sudderen.
De tomaten dienen te pulveren en papperig te worden. Als in jou opzicht de tomaten klaar zijn, haal je de tomaten door een zeef (passaverdura)

Neem een grote kookpan en doe daar een doek met potjes in. Zorg dat de doek tussen de potjes zit, zodat de potjes niet kunnen breken tijden het koken. Laat ze ongeveer 30 minuten koken. Op deze manier heb je gesteriliseerde potjes en kun je de tomatensaus in de potjes gaan doen.

Doe wat blaadjes basilicum in de pot en giet daarover de tomatensaus. Hou altijd 2-3 cm vanaf de rand vrij. Doe de deksel erop en sluit goed af. Om de potjes te vacuümeren doe je ze weer in een pan met water en een doek ertussen. Deze laat je weer zo’n 30 minuten koken. Laat de potjes afkoelen in de pan. Controleer de potjes door op de deksel te drukken. Hoor je geen click, clack dat is het vacuüm proces gelukt. Is dit niet het geval, dan kun je de potjes opnieuw koken.