Salame Piacentino DOP

9.50 incl. btw

Salame Piacentino DOP is een product gegarandeerd in kwaliteit, sinds 1996, door de erkenning van de DOP en beroemd om zijn goedheid sinds de vijftiende eeuw, de “Salame Piacentino” is geboren uit de verwerking van varkens die worden gehouden in de gebieden die, volgens de verordeningen, uitsluitend verwijzen naar naar Emilia-Romagna en Lombardije.
Het is een soort grofkorrelige salami die, eenmaal gesneden, zichzelf aan het oog aanbiedt met de levendige kleur van het vlees en aan het gehemelte wordt het gegeven met een aromatische delicatesse die ten volle wordt genoten dankzij de compactheid en zachtheid die het kenmerkt .

 

De productie begint met een zorgvuldige selectie van de beste stukken vlees en een percentage vet.
Het verkregen mengsel wordt op smaak gebracht, volgens het traditionele recept, door toevoeging van een precieze hoeveelheid kruiden, zout, evenals een infusie op basis van wijn en knoflook.

 

Nadat de worst is bereid en gebonden, met een natuurlijk varkensdarm, gaat hij over naar de droogfase die een week moet duren en vervolgens eindigt met de kruiden die een minimumduur van 45 dagen heeft.

 

Inhoud: 300 gr.

 

 

Beschikbaar via nabestelling